Nazad

11.000 dinara daleko

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 30.04.2012 - 13:14

Vranjske plate i dlaje kaskaju u odnosu na srpski prosek

Prema podacima leskovačkog odeljenja republičkog Zavoda za  statistiku, prosečna zarada u Vranju isplaćena u martu ove godine  bez poreza i doprinosa iznosila  je 33.701 dinar.

 

Ova institucija objavila je i prosek martovskih zarada u opštini Vranjska Banja. Banjčani su u prethodnom mesecu zaradili 24.429 dinara.

 

Građani Pčinjskog okruga u proseku su u martu zaradili 33.303 dinara.

 

Dragan Krstić iz ove institucije kaže da je najveći prosek ostvarila opština Surdulica, sa preko 39.500, a najniži opština Vranjska Banja, ispred koje je Vladičin Han sa nešto više 26.500 dinara.

 

Krstić  objašnjava da su martovske zarade u Pčinjskom okrugu u odnosu na februarske u porastu za 3,6 odsto, ali da je razlika u platama između regiona na severu i onih na jugu premašila 11.000 dinara.

 

 -Tako je na primer u Lazarevcu martovska zarada iznosila preko 70.000, a u opštini Novi Beograd 62.000 dinara – navodi Krstić.

 

Podaci pokazuju da su martovske zarade u Pčinjskom okrugu veće od zarada u Jablaničkom i Topličkom okrugu.

 

Krstić napominje da su pomenuti okruzi na začelju u odnosu na ostali deo Srbije.

 

Prosečna neto zarada u Srbiji u martu iznosila je 40.562 dinara, saopštio je Republički Zavod za statistiku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: