Nazad

25.000 parcela u državnoj svojini U PROGRAMU KORIŠĆENJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.09.2018 - 09:14

U Gradskoj upravi, u Odeljenju za privredu i ekonomski razvoj u toku je priprema predloga godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojim raspolaže i upravlja država preko Ministarstva poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede, a u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Uređenje zaštite i korišćenja državnog zemljišta. Foto: S.Tasić/OK Radio, Ilustracija

Ove godine izrada godišnjeg Programa sprovedena je kroz informacioni sistem, a obuhvaćeno je oko 25.000 parcela, ukupne površine oko 6. 500 hektara.

Na osnovu podnetog zahteva za davanje saglasnosti na Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, a po prethodno pribavljenom mišljenju komisije, utvrđeno je da su ispunjeni uslovi propisani zakonom, i skladu sa tim, Ministarstvo poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede dalo  je saglasnost na Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Vranja za 2018. godinu.

Konačnu odluku o usvajanju pomenutog programa doneće odbornici na sednici Skupštine grada, nakon čega će biti raspisan oglas za javnu licitaciju  i davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u površini oko 2000hektara.

Odeljenje za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave će blagovremeno najaviti raspisivanje oglasa za javnu licitaciju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: