Nazad

5 miliona za PROJEKTE IZ KULTURE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 05.01.2021 - 10:56

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2021. godinu.

FOTO: G.Mitić/OK Radio

Cilj  raspisivanja konkursa je da se obezbede finansijski uslovi kako bi se omogućila realizacija projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije, stvaranju novih i savremenih vrednosti i afirmaciji stvaralaca, nosilaca i organizatora, odnosno razvoja sredine u celini.

Za finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti kulture opredeljena su sredstva u iznosu od  5.000.000,00 dinara dinara.
 
Grad Vranje finansiraće/sufinansiraće projekte iz  sledećih oblasti:


1. književnost - stvaralaštvo;

2. muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija);

3. likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura;

4. pozorišna umetnost (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija);

5. umetnička igra - klasični balet, narodna igra, savremena igra,
                 (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija);

6. filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo;

 7. digitalno stvaralaštvo i multimediji;

8. ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl,          cirkus, pantomima, ulična umetnost i sl.);

9. delatnost zaštite u oblasti nepokretnih kulturnih dobara;

10. delatnost zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara;

11. delatnost zaštite u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa;

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa  i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač grad Vranje  i koje se finansiraju iz budžeta grada Vranja.

Javni konkurs objavljuje se u dnevnom   listu Srpski telegraf i na zvaničnom sajtu grada www.vranje.org.rs.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u   listu Srpski telgraf i na zvaničnom sajtu grada.


Prijave na konkurs i budžet projekta  u 3 (tri) primerka, a prateća dokumentacija u 1 (jednom) primerku,  podnose se na adresu: Grad Vranje, Gradsko veće – sa naznakom Prijava na konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2021. godine. Kralja Milana 1, 17500 Vranje.

Prijavni formular i obrazac za budžet projekta može se preuzeti sa zvaničnog sajta grada www.vranje.org.rs, kao i svi ostali obrasci.  

Netačno i nepotpuno popunjene, kao i neblagovremeno dostavljene prijave i prateća dokumentacija neće biti razmatrani.
 

Kontakt osoba za dodatne informacije Vida Stojanović, samostalni savetnik u Odseku za Obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje.

Kontakt telefon: 421-029


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: