Nazad

A kultura ?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 26.04.2012 - 15:14

Nevladina organizacija „Generator“ , danas je u Vranju organizovala javnu debatu u okviru kampanje „A kultura“

Kampanja ima za cilj da se građani bliže upoznaju sa „političkom kulturom“. Kampanja se odvija u dvadeset gradova Srbije među kojima je i Vranje.

 

Koordinatorka projekta Gordana Ristić ističe da su započeti i pregovori sa Ministarstvom kulture u kojima su učešće uzeli i ljudi iz nevladinog sektora .

 

 -Naši članovi učestvovali su u izradi nacionalne strategije kulture, koju na žalost još uvek nemamo. Kulturna scena mora biti otvorena za nezavisne aktere i njihove projekte – kaže Ristićeva.

 

Prema rečima Zorana Najdića gradskog većnika zaduženog za kulturu demokrate imaju strategije njenog razvoja.

 

-Nakon dobijanja mandata DS je  krenula u realizaciju kulturnog programa i učinila dosta za grad Vranje. Ostvarenje kulturne politike podrazumeva niz akcija od političkih do organizacionih, to nije lak posao. Naše iskustvo je ogromno zbog čega imamo jasan cilj i platformu kako dalje – kaže Najdić.

 

On je podsetio da su u prethodne četiri godine izmenjeni i naziv i karakter manifestacija, kao što su „Stari dani“ i „Borina nedelja“ u „Borinu kapiju“.  

 

Kultura ne sme da bude korišćena samo u političke svrhe, zaključak je današnje debate.

 

- Politika prisutna u kulturi nije do sada dala neke rezultate - saglasni su učesnici  skupa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: