Nazad

Akcija za čistiji grad, ali i sela

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.06.2013 - 13:46

Grad Vranje čitavog juna organizuje akciju „Mesec čistoće“ tokom koje se planira uklanjanje divljih deponija gde god je to moguće.

Jedna od divljih deponija pored Morave

Za odlaganje kabastog otpada tokom juna biće postavljeni veliki kontejneri od čak sedam kubika, i planirano je da njima bude “pokriven” čitav grad.  

Akciju „Mesec čistoće“sprovodi komunalno preduzeće „Komrad“ .

Većnica Nela Cvetković zadužena za ekologiju kaže da su najkritičnije lokacije u Vranju u Raškoj dolini i delu Sobinske reke kod Šapranačkog groblja, zbog čega će biti organizovano čišćenje korita ove reke.

 - Štab za vanredne situacije je upozorio na mogućnost izlivanja Sobinske reke koja je pretrpana otpadom, a i obiluje rastinjem.

Očekujemo maksimalnu pomoć građana koji bi najpre trebalo da očiste svoje podrume i dvorišta, ali i pomognu u uklanjanju divljih deponija – kaže Cvetkovićeva.

Prema njenim rečima najveći broj divljih smetlišta koja još nisu sanirana, a evidentirana su katastrom, ima u seoskim mesnim zajednicama gde građani nisu obuhvaćeni uslugom iznošenja smeća.

- Za iznošenje smeća u najudaljenijim seoskim sredinama nedostaju pare, kojima bi  “Komrad” obezbedio novu mehanizaciju.

Mi pokrivamo sela u okolini Vranja duž Južne Morave i na potezu prema deponiji “Meteris”,  ali ne i udaljena planinska sela - objašnjava Cvetkovićeva.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: