Nazad

Akcija za ugodniji oporavak pacijentima u ZC

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 08.09.2018 - 17:42

Zdravstveni centar (ZC) u Vranju prva je ovakva ustanova u Srbiji koja raspolaže dobro opremljenom bibliotekom sa preko 2.000 knjiga.

Sa uručenja donacije Foto: CMTDO
Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja pre godinu i po dana započeo akciju prikupljanja knjiga za formiranje mini bolničkih Biblioteka na odeljenjima vranjskog ZC. 
 
U akciji simbolično nazvanoj „Knjiga za zdravstveni centar“ prikupljeno je preko 2.000 knjiga. Brojni pojedinci i preduzeća uzeli su učešće u ovoj akciji.
 
Logističku i tehničku podršku u akciji su pružili Gradska uprava i "Narodni univerzitet" iz Vranja.
 
Ideja je bila da pacijentima na takozvnim „ležećim“ odeljenjima vranjske Bolnice, bude olakšan oporavak i lečenje, tako što će u svakom trenutku imati na raspolaganju mini biblioteke.
 
- Iskreno nismo očekivali da će ljudi u ovako velikom broju odgovoriti na naš poziv i ustupiti svoje knjige. Paketi su stizali iz cele Srbije, skoro godinu dana
 
Zaista nam je zadovoljstvo što je vranjski ZC prvi u Srbiji koji će imati izuzetno dobro opremljene biblioteke namenjene pacijentima. 
 
Poziv ostaje otvoren i svi koji žele mogu i dalje donirati knjige ovoj zdravstvenoj ustanovi, čime će se stalno uvećavati fond knjiga – rekla je Jelena Stojković predsednica udruženja CMTDO, nakon što je ova vredna donacija uručena rukovodstvu Zdravstvenog centra.
 
Direktorka ove Zdravstvene ustanove Ljiljana Antić izrazila je veliko zadovoljstvo što je vranjski ZC prvi u Srbiji koji će pacijentima pružiti mogućnost da koriste biblioteke.
 
- Opremili smo prvo biblioteku na Internom odeljenju. Knjige će biti razvrstane i na odeljenjima Ginekologije, Ortopedije, Neuropsihijatrije i Hirurgiji – rekla je Antićeva.
 
Članica Gradskog veća Zorica Jović i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić izrazili su veliko zadovoljstvo što je Grad učestvovao i podržao akciju koja treba da pacijentima vranjskog ZC omogući prijatniji boravak i lečenje.
 
Direktor vranjske Biblioteke Zoran Najdić, napommenuo je da je i gradska Biblioteka ustupila deo svojih knjiga za potrebe vranjske Bolnice.
 
Na sastanku Zdravstvenog centra pokrenuta je ideja da se pozovu svi vranjski umetnici i stvaraoci da ustupe po jednu ili više umetničkih slika za potrebe novog Hirurškog bloka.
 
Ovo je druga humanitarna akcija CMTDO, nakon organizovanja promocije knjige pesnikinje Ane Ilić koja boluje od Fridrajhove ataksije. 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: