Nazad

Alarmantno na PTO-u Bolnice u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 24.04.2013 - 07:50

Urgentno odeljenje Bolnice u Vranju pretrpano je pacijentima, a lekari koji tamo rade dnevno obave preko 60 prijema, što se vikendom konstantno duplira.

Ulaz u PTO odeljenje Bolnice u Vranju

No, i pored ovakve situacije i stalnih gužvi, u smeni na PTO-u, odeljenju koje radi 24 časa, i dalje dežura samo po jedan lekar.

Ljubiša Stojilković, načelnik Prijemno trijažnog odelljenja, kako se zvanično zove,  kaže da je situacija i više nego alarmantna, jer su gužve svakodnevne, a odeljenje ima samo  šest kreveta.

- Pružamo pomoć ljudima kojima je život ugrožen i čije zdravstveno stanje mora da se prati iz minuta u minut.

To ne bi bio problem da dolaze samo pacijenti sa uputom kojima je stvarno potrebna intervencija na našem odeljenju, njih  može da zbrine jedan lekar.

Nepotrebnu gužvu stvaraju „nekritično“ poslati pacijenti  i takozvani „vranjski šetači“, koji  traže privilegovanu zdravstvenu zaštitu pa nezadovoljni uslugom u Domu zdravlja dolaze kod nas.

Oni samo remete preglede pacijenta u teškom zdravstvenom stanju   – objašnjava načelnik Stojilković.  

Rukovodstvo centra upoznato je sa ovim problemima, pa Stojilković očekuje da se uskoro nađe rešenje i uvede red u primanje pacijenata na PTO vranjske Bolnice.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: