Nazad

Albanci s juga Srbije traže reciprocitet sa SEVEROM KOSOVA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 10.07.2018 - 08:06

Vranje - Predstavnici svih albanskih stranaka u Bujanovcu, Preševu i Medeveđi i predstavnici nevladinog sektora dogovorili su zajednički sastanaka na kojem će se zatražiti poštovanje reciprociteta sa severom Kosova, objavio je FoNet.

Zajednički sastanak zakazan u subotu
Predstavnici svih stranaka koje deluju među Albancima u Bujanovcu, Preševu i Medeveđi i predstavnici nevladinog sektora dogovorili su da Skupština svih albanskih odbornika iz ove tri opštine zaseda 14. jula i da usvoji izjavu koja se odnosi na političke događaje u regionu, rekao je FoNetu predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.
 
Komisija od predstavnika svih političkih stranaka koja će pripremiti tu izjavu je formirana u ponedeljak u Bujanovcu.
 
- Zahtevaće se poštovanje reciprociteta sa severom Kosova i onim što Srbi koji žive tamo dobiju na predstojećem dijalogu u Briselu - rekao je Mustafa.
 
On je dodao i da Albanci sa juga Srbije ne očekuju da budu u pregovračkom timu iz Prištine u Briselu.
 
- Mi ćemo dati potpuni mandat institucijama Repubike Kosovo da umesto nas pregovaraju da, na recipročan način, da sve što će dobiti Srbi sa severa Kosova dobiju i Albanci u Preševskoj dolini - objasnio je Mustafa.
 
Ovo je drugi sastanak predstavnika albanskih političkih stranaka sa juga Srbije.
 
Prvi je održan na inicijativu Mustafe 5. jula u Preševu kojem nisu prisustvovali predstavnici dve vladajuće stranke u toj opštini, Alternativa za promene i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca.
 
Na sastanku u Bujanovcu u ponedeljak prisustvovali i njihovi predstavnici.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: