Nazad

Albanci sa juga kod premijera 15. jula?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 22.06.2013 - 08:16

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković potvrdio je prilikom posete Bujanovcu, u petak, da je postignut dogovor da se ovdašnji albanski politički lideri 15. jula sastanu sa premijerom Dačićem.

Skupstina albanskih predstavnika

Na sastanku će biti reči, rekao je on, o implementaciji Platforme od sedam tačaka u kojoj su sadržani njihovi zahtevi.

Predloge za rešenje problema ja jugu svi albanski politički lideri uobličili su u Platformu od osam tačaka koju su usvojili 25. februara ove godine na zajedničkom sastanku koji je održan u kancelariji OEBS-a u Bujanovcu i u prisustvu predsednika Koordinacionog tela.

Vlada Srbije usvojila je 4. juna platformu, koja sada ima sedam tačaka, jer je osma tačka raspoređena u ostalih sedam.

Stanković je posle sastanka sa svim albanskim političkim liderima u Bujanovcu rekao da je u razgovoru definisan način na koji će se voditi razgovori između albanskih lidera i Vlade Srbije.

- Očekujem da će premijer Srbije i ministri primiti albanske lidere do 15. jula, a da ćemo nakon toga tokom letnje pauze imati jedno radno leto u kome ćemo pripremiti predloge rešenja i sve ono što treba da bude realizovano kroz ovaj razgovor što će doprineti potpunoj stabilizaciji stanja na ovom prostoru -  kazao je Stanković.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: