Nazad

Albanci sa juga Srbije za 28. novembar najavljuju PROTESTE I PROSLAVU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.11.2019 - 10:25

Preševo/Vranje - Pod sloganom “Dosta više - Dolina traži rešenje” u organizaciju ORV-a (Organizacija ratnih veterana) i uz podršku albanskih političkih subjekata i Saveta Islamske zajednice, koji deluju u Bujanovcu i Preševu, 28. novembra biće održani protesti, najavili su organizatori.

Sa ranijih okupljanja Albanaca. Foto: S.Tasić/OK Radio

Albanci sa juga Srbije Dan proslave albanske nacionalne zastave obeležavaju se 28. novembra godinama unazad, a ove godine su najavili i kako kažu “narodni protest”.

Prema informacijama koje prenosi preseva.com, protest je namenjen podizanju glasa Albanaca tzv. “Preševske doline” za “ostvarivanje njihovih prava, uključujući sve oblasti u kojima su Albanci ove regije diskriminisani”.

Protest će se održati 28. novembra sa početkom u 11 sati.


Protest će početi maršom od Doma kulture „Avdulla Krashnica“ u Preševu do zgrade opštine, gde se očekuje čitanje izjave upućene državnim i međunarodnim institucijama.

- Dok Albanci širom sveta slave nacionalni simbol, u Preševskoj dolini ovog novembra biće protest zbog prava Albanaca - kažu organizatori.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nenad
19.11.2019. , 11:18
Tako nam i treba,jos malo pa cemo u avojoj drzavi biti stranci