Nazad

Albanci sa juga traže IZUZEĆE od zabrane Prištine

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 08.08.2019 - 13:00

Vranje - Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa zatražio je pismenim putem od kosovskog Ministarstva inostranih poslova da Albanci koji žive u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa budu izuzeti od mera nepriznavanja srpskih pasoša na Kosovu.

Administrativni prelaz Končulj FOTO: S. Tasić/OK Radio
Kako se navodi u saopštenju koje su preneli lokalni mediji na albanskom jeziku, Nacionalni savet Albanaca je preduzeo takav korak nakon žalbi građana iz tih opština kojima srpski pasoši nisu priznati na prištinskom aerodromu „Adem Jašari“.
 
- Nacionalni savet Albanaca pozdravlja odluke kosovskih vlasti u cilju jačanja državnosti, ali mere koje su donete (o nepriznavanju srpskih pasoša) direktno pogađaju Abance koji žive u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, i dupliraju diskriminaciju u preševskoj dolini - navodi se u pisanom zahtevu Nacionalnog saveta Albanaca.
 
U pismu se navodi i da Albanci iz tih opština najviše koriste prištinski aerodrom za komunikaciju sa dijasporom, što im mere o nepriznavanju srpskih pasoša koje su usvojile kosovske vlasti, otežavaju.
 
Sa administrativnih punktova između centralne Srbije i Kosmeta poslednja dva dana vraćeno je više lica koja su uz sebe imale samo pasoš
 
Ovakve akcije usledile su nakon odluke kosovske granične policije da zabranjuju ulazak na teritoriju KiM građanima sa srpskom putnom ispravom, bez obzira da li su u pitanju oni koje izdaje Koordinaciona uprava ili MUP Srbije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: