Nazad

AMSS: Neophodan OPREZ za volanom

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 10.01.2021 - 13:02

Auto moto savez Srbije (AMSS) apelovao je u nedelju ujutro na vozače da oprezno voze zbog snega koji će padati u većem delu zemlje.

Sneg pada u većem delu zemlje FOTO: S. Tasić/OK Radio
Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara i na području Vranja.
 
Takođe i na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara.
 
Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije, II prioriteta/B kategorije i III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima.
 
Iz AMSS je poručeno da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi znatno produžavaju zaustavni put vozila i utiču na česta izletanja, kao i česte saobraćajne nezgode.
 
- Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na putevima I i II reda, dok se već u prvim popodnevnim satima poslednjeg dana vikenda očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama na prilazima većih gradova - navode iz Saveza.
 
Prema informacijama zimske službe JPPS svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a AMSS apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimskih pneumatika i sredstava za povećanje trakcije guma.
 
Prema poslednjim informacijama dobijenim od Puteva Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: