Nazad

Prerada otpada BIZNIS BUDUĆNOSTI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 07.10.2019 - 01:17

Preduzeće ”Por Werner Weber” iz Leskovca, više od jedne decenije odvozi komunalni otpad iz Vladičinog Hana.

Ko prerađuje otpad, može dobro da zaradi. Foto: S.Tasić, OK Radio

Ove aktivnosti predstavljaju biznis budućnosti, napominju dobro upućeni.

Bratimir Nešić, menadžer reciklaže u preduzeću ”Por Werner Weber”,
koje odvozi smeće iz mnogih opština sa juga Srbije, pa i Vladičinog Hana,  kaže da elektronski otpad može da bude značajan izvor sirovina i profita, kao uostalom i sva reciklaža.

Ko zbrinjava opasan otpad, on i zarađuje. Svakako je ovo profitabilna delatnost, i to u samom vrhu liste profitabilnosti.

Sve to u sebi obuhvata više usluga, odlaganje, sakuplanje, prevoz,
skladištenje i preradu, a svaka od tih usluga se naplaćuje, i to u celini čini dobar profit.

Potrebno je imati čitavu sakupljačku mrežu od kontejnera, preko kamiona za transport i krajnje odredište, deponiju sa reciklažnim centrom
- pojašnjava Nešić.

U Srbiji sve više ima operatera koji se bave reciklažom otpada, a nadležene institucije, kako lokalne tako i republičke, najavljuju mere kojima bi ohrabrile ljude da se bave ovakvim biznisom, a sve u cilju postizanja standarda evropskih zemalja.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku opštine Vladičin Hanu okviru projekta “Informisanjem ka podizanju ekološke svesti građana Vladičinog Hana”. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja opštine Vladičin Han.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: