Nazad

Analiziran KVALITET VAZDUHA u Vranju: ZZJZ predložio mere

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 20.01.2020 - 14:56

Gradonačelnik Slobodan Milenković održao je danas sastanak sa saradnicima na kome je izvršena analiza stanja kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja.

Grad Vranje spada u drugu kategoriju FOTO: vranje.org.rs
Sastanku su prisustvovali načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Boban Antanasijević, član Gradskog veća za ekologiju i zaštitu životne sredine Danijel Vasiljević, v.d. direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju Svetlana Stojanović i direktor JP „Novi dom“ Goran Petrović
 
Na sastanku je konstatovano da je Vlada Republike Srbije utvrdila listu kategorija kvaliteta vazduha prema kojoj Grad Vranje spada u drugu kategoriju, što znači da je svrstan u red gradova sa boljim kvalitetom vazduha
 
Svi posmatrani parametri su u zakonskim granicama
 
Prema rezultatima merenja, nije bilo značajnijeg odstupanja kvaliteta vazduha u Vranju
 
Pored toga, izvršena je analiza izveštaja Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje sa predloženim merama
 
Kako ne bi dolazilo do zagađenja vazduha potrebno je gasiti individualna ložišta, proširiti sistem centralnog grejanja, povećati energetsku efikasnost objekata kako bi bila što manja potrošnja fosilnih goriva za zagrevanje. 
 
Po merama izveštaja ZZJZ, kao energent treba koristiti ekološki prihvatljiva goriva poput bio mase
 
Takođe je navedeno da je pošumljavanje jedna od mera za smanjenje aerozagađenja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: