Nazad

ANTIĆ o ZC-u: Nema više vremena za POLITIČKU IGRANKU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 12.07.2018 - 11:00

Zdravstvenom centru (ZC) Vranje u ovoj situaciji treba direktor koji će oformiti stručan tim, politički neopterećen i neostrašćen, jer nema više vremena za političku igranku i merenje političke snage, smatra šef vranjskih socijalista Zoran Antić.

Antić: SPS ima izuzetno stručne kadrove FOTO: D. Ristić/OK Radio
Taj tim bi trebalo da svojim stručnim kapacitetima i iskustvom omogućiti da se nagomilani problemi urede, ali i da vrati određeni broj specijalizacija koje su neophodne vranjskom zdravstvu, ocenjuje Zoran Antić.
 
Novonastala situacija, nastala podnošenjem ostavke direktora ZC Dragana Veličkovića, u dužem periodu je svakako neodrživa zbog zdravlja ljudi ovoga kraja i strateške uloge ove institucije, smatra Antić.
 
Ministar Zlatibor Lončar je svakako imao priliku da čuje razne predloge, mišljenja i sugestije, na osnovu kojih će doneti odluku o novom prvom čoveku ZC-a u Vranju.
 
- Evidentno je da najjača partija, u ovom slučaju SNS, neće političkom partneru dati prvu funkciju, ali to ne znači da neka od funkcija direktora, upravnika ili načelnika neće pripasti SPS-u.
 
MENADŽER BOLJE REŠENJE OD LEKARA
Zoran Antić ističe i svoj lični stav da na čelo institucije treba da dođe menadžer po obrazovanju, a ne lekar.
- To je pitanje upravljanja, a ne lekarske struke. Kod nas generalno preovlađuje praksa da lekari upravljaju ustanovama, a to nigde u svetu nije tako.  Lekari uče da leče ljude, a ne da se bave tenderima, nabavkama ili zidanjem – smatra Antić.
 
Tvrdim da SPS i koalicija oko partije ima nekoliko izuzetnih kvalitetnih kadrovskih rešenja, kao što su doktori Mladen Kostić, Dobrivoje Stošić, Nenad Mladenović i Zvonko Đorđević, koji svojim znanjem i iskustvom mogu da odgovore toj dužnosti.
 
Na kojem mestu će oni biti, to ne zavisi od nas, jer mi nemamo taj kapacitet odlučivanja – kaže Antić.
 
SNS će, verovatno dati kadrovsko rešenje iz kruga svojih ljudi, ocenjuje Antić i navodi da socijalisti predlažu rešenja, kako kadrovska, tako i ona vezana za nagomilana dugovanja vranjskog ZC-a.
 
On dodaje i da je to, između ostalog, tema o kojoj vranjski socijalisti i naprednjaci razgovaraju, uz posredovanje potpredsednika IO SNS Dragana Stevanovića, potredsednika SPS-a Branka Ružića i predsednika GrO SNS u Vranju Slaviše Bulatovića.
 
U tim razgovorima, primarna tema je rešavanje pre svega materijalnih problema u ZC-u.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
guru
13.07.2018. , 09:20
Menadžer, ali ako je ikako moguće da je sa Fabusa. Fabusovci će uskoro i da leče.
zdravstvo
13.07.2018. , 11:14
Naravno, sa fabusa!!! Još bolje da bude i od ranije poznat policiji...