Nazad

Antikorupcija i u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 20.09.2012 - 13:35

U Vranju je u četvrtak održan seminar Agencije za borbu protiv korupcije.

Sa lica mesta

Skupu su prisustvovalu gradski većnici Branimir Stojančić, Goran Stanković, Nebojša Zupančić, predsednik Skupštine Dejan Tričković I njegov zamenik Siniša Mitić.

Skupu su pristvovali i direktori pojedinih vranjskih škola gradskih preduzeća i ustanova.

Vranje je četvrti grad u Srbiji u kome je organizovan ovakav skup.

 Nebojša Tasić, načelnik odeljenja za edukacije u Agenciji, kaže da su seminari u Prokuplju, Nišu i Leskovci slabo posećeni.

- Ne znam na šta to ukazuje, ali sudeći prema broju prisutnih, to ne može da se kaže i za Vranje – ocenjuje Tasić.

Prema njegovim rečima, suština ovog dešavanja je da se vranjskim funkcionerima približe njihove obaveze po zakonu Agencije za borbu protiv korupcije.

Registri funkcionera njihove imovine kao i registri poklona u nadležnosti su ovog tela.

Mehanizmi koje Agencija sprovodi nisu upereni konkretno na pojedinca već je njihova suština da se pomogne funkcionerima da manje greše i da poštuju pravila u borbi protiv korupcije, čulo se na skupu.

- Niko nam nije poklonio odgovornost i funkciju već to moramo opravdavati stalno razmišljajući o tom javnom dobru – kaže Tasić.

Zorana Kepnik Hinić, načelnica odeljenja za register, kazala je da je rok za prijavljivanje imovine funkcionera 30 dana nakon preuzimanja funkcije.

Prema njenim rečima veliki broj imovinskih karata funkcionera stigao je iz Vranja, ali i najveći broj prijava građana.

- Ukoliko funkcioner ne ispoštuje rok u podnošenju imovinske karte protiv njega Agencija pokreće prekršajnu odgovornost uz kaznu od 50 do 150.000 dinara – napominje Zorana Kepnik Hinić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: