Nazad

Autoput se spustio na jug

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2012 - 10:12

Tadić i Mrkonjić juće pod Prevalca otvorili radovi na deonici autoputa južnog kraka Koridora 10

U selu Prevalac, između Vladičinog Hana i Vranja, juče je počela izgradnja deonice autoputa od 31 kilometra na južnom kraku Koridora 10, čija je vrednost 100 miliona evra.

 
Obeležavanju početka radova prisustvovali su predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić i predstavnici Svetske banke.
 
Direktor Koridora Srbije Mihajlo Mišić rekao je da je rok za završetak ove deonice tri godine, a ministar Mrkonjić da će u naredna tri meseca biti završen autoput od Bujanovca do Preševa, koji se gradi tri godine. 
 
Lider DS-a Srbije Boris Tadić kazao je da izgradnja autoputa kasni jer je sadašnja vlast zatekla "nerešene situacije i nedovršene projekte", ali i zato što se država nije "enormno" zaduživala za gradnju autoputa. 
 
"Način na koji je većina zemalja u južnoj i jugoistočnoj Evropi završavala puteve je bio način da uđu u dužnicko ropstvo. Mi nismo radili tako", kazao je Tadić, koji je prilikom današnjeg obilaska nemačke kompanije "Gruner" u Vlasotincu najavio dolazak italijanskog  giganta u oblasti industrije čelika "Danijeli".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: