Nazad

"Balkanika" 23. juna otvara "Vranjsko kulturno leto"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 18.06.2013 - 13:57

Koncert “Balkanike” u nedelju 23. juna na parkingu ispred Galerije u Vranju označiće početak "Vranjskog kulturnog leta 2013."

Sa koncerta balkanike

Prema ocenama Organizacionog odbora kojim predsedava gradonačelnik Zoran Antić ovi koncertom praktično počinje proslava gradske slave, Duhovskog ponedeljka.

Ppo rečima gradonačelnika Zorana Antića Vranje se na ovaj način pridružuje i grupi gradova koji su se uključili u obeležavanje Milanskog edikta.

Na dan slave, u ponedeljak 24. juna u 9 sati u Sabornom hramu Svete Trojice biće služena sveta arhijerijska liturgija, od 10 i 45 počinju litije ulicama grada, a ceremonija rezanja slavskog kolača biće tačno u podne.

Trpeza ljubavi biće organizovana u porti hrama u 12 i 30.

Na sastanku Odbora konkretizovani su programi manifestacija "Dani karanfila", "Nišvil u Vranju", Međunarodna smotra folklora, "Zlatni puž" i "Dani Vranja"."

Kulturno leto obojiće različiti sadržaji, počev od tribina, izložbi, pozorišnih predstava, književnih večeri, koncerata, najavljuju organizatori.

- Prezentovaćemo na najbolji mogući način potencijale našeg grada, koji u ovoj godini obeležava tri značajna jubileja: 920 godina postojanja, 135 godina oslobođenja od Turaka i 100 godina Bregalničke bitke - naglasio je gradonačelnik Antić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: