Nazad

Banka: PRODAJA STANA legalna, Đedovići obavešteni

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 02.10.2019 - 12:08

Banka tvrdi da je postupak prodaje stana Radivoja Đedovića sproveden u skladu sa zakonom, a da je dužnik o tome obavešten.

Radivoje Đedović FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vranjanac Radivoje Đedović je ostao bez stana koji je prodat na javnoj prodaji zbog neisplaćenog kredita.
 
Stan je bio zalog kredita od 25.000 evra koji je Radivoje zajedno sa sinom Dušanom podigao za pokretanje proizvodnje.
 
Kako je posao slabo išao, rate kredita su neredovno uplaćivali, sve do trenutka kada je aktivirana hipoteka na stan u vlasništvu Radivojeve supruge Nade, a stan prodat.
 
Đedović tvrdi da nijednim dokumentom niko iz porodice nije obavešten o prodaji stana i zbog toga ne namerava da ga napusti.
 
U vezi sa ovim slučajem, pismenim saopštenjem se oglasila i Euro banka koja potvrđuje da su ranije pokrenuta dva izvršenja koja su stopirana na zahtev dužnika i jednokratnih uplata.
 
Dana 21.05. 2018. godine pokrenuto je treće izvršenje na hipotekovanoj nepokretnosti protiv založnog dužnika Nade Đedović, na iznos od 3.079.922,00 dinara sa kamatom na iznos glavnice kredita po ks 18% na godišnjem nivou, stoji u saopštenju banke.
 
- Dušan Đedović se tada ponovo javio, ali nije imao adekvatan predlog zbog nedostatka novčanih sredstava, te je obećao da će se javiti kada bude imao dovoljno novca ili će neko umesto njih otkupiti njihov stan na javnoj prodaji. 
 
Do okončanja postupka prodaje više se niko nije javio, niti su na bilo koji način ometali prodaju. 
 
Postupak prodaje hipotekovane nepokretnosti je sproveden pred javnim izvršiteljem Nikolić Aleksandrom
 
Vrednost nepokretnosti je utvrđena na iznos od 4.440.671,25 RSD
 
Nepokretnost je prodata na prvoj javnoj prodaji dana 12.06.2019. godine za iznos od 3.109.000 dinara, odnosno za 70% utvrđene vrednosti nepokretnosti – navodi se u saopštenju banke.
 
Banka tvrdi da je pre pokretanja novog postupka, od strane advokatske kancelarije poslata opomena pred utuženje, sa pozivom na dobrovoljno izmirenje obaveza Nadi Đedović, koja se vratila sa napomenom da je primalac obavešten, a da nije podigao pošiljku
 
Takođe, nakon raskida Sporazuma o vansudskom poravnanju poslata su obaveštenja o raskidu ugovora o vansudskom poravnanju i jemcu Dušanu Đedoviću i Radivoju Đedoviću, koja su se takođe vratila sa istom napomenom, dodaje se u saopštenju banke.
 
Pokrenuti su i izvršni postupci protiv oba jemca, Dušana Đedovića i Radivoja Đedovića koji se vode pred javnim izvršiteljem Aleksandrom Nikolićem.
 
Izvršenje je zakazano za četvrtak, 3. oktobar u 12 časova, a Radivoje Đedović je odlučan u nameri da ne napusti stan u kojem je, kako kaže, proveo 35 godina.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: