Nazad

Bašta pala, trava opet zelena

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.06.2013 - 08:33

Bašta kafea „Paragraf“ u Vranju, postavljena protivno zakonu na zelenu površinu, konačno je, posle ozbiljnih napora javnosti, uklonjena sa mesta gde se nalazila.

Mesto gde je bila bašta

Iako su svi nadležni redom najavljivali uklanjanje bašte, do toga nije došlo sve do poslednjeg pisanja OK Radija o tome, u kome je obelodanjena sprega tog kafića sa pojedinim gradskim zvaničnicima.

Da nije bilo odgovornih medija i stanara zgrade u kojoj se kafić nalazi, bila bi uništena zelena površina bez ikakvih problema, i to po ugovoru koji je mimo zakona sačinila služba za finansije Gradske uprave.

Posle velike javne galame, Gradsko veće najavilo je uklanjanje bašte, ali je neko „zaboravio“ da tu odluku dostavi Komunalnoj policiji i inspekciji.

Očigledna sprega vlasti i privatnog kapitala viđena je i ovoga puta, jer je vlasnik opomenut da politička volja za ulanjanje nelegalnog objekta postoji, i daje bolje da sam ukloni baštu, što je on i učinio.

Na kraju, ostaje pitanje ko stoji iza ovakvog kršenja zakona i krčmljenja javnih dobara.

Iako je u ime Sekretarijata za finansije ugovor koji se oštro oglušuje o zakon potpisao Slađan Marković, sumnja se da je on izvršilac nečije tuđe volje.

U narednim danima, OK Radio će istraživati ko je i zašto zloupotrebio službeni položaj, na koji način je to uradio i ima li mesta krivičnoj odgovornosti.

Ukoliko istraživanje pokaže nameru u kršenju zakona, OK Radio će protiv njega podneti i krivičnu prijavu javnom tužilaštvu, kao dokaz svog društveno odgovornog delovanja, ali i rešenosti da čitavu ovu priču dovede do konačnih, dakle zakonskih posledica.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: