Nazad

BAT: Fokus na ulaganja u infrastrukturu, kadrove i širenje poslovanja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 09.03.2019 - 12:44

Vranje - Kompanija British America Tobacco (BAT) planira nova ulaganja u infrastrukturu, širenje poslovanja, ali i u kadrove, izjavio je u intervjuu za Danas Sotirios Kostouros, generalni direktor kompanije za Srbiju i Crnu Goru.

BAT će nastaviti sa ulaganjima u društveno odgovorne projekte FOTO: D. Ristić/OK Radio
Od dolaska na srpsko tržište, kompanija BAT direktno je investirala više od 270 miliona evra, a od čega je oko 250 miliona uloženo u kupovinu i modernizaciju postrojenja u Vranju, odakle se proizvodi uspešno izvoze u zemlje regiona, izjavio je Sotirios Kostouros.
 
- U proteklih 15 godina poslovanja u Srbiji, uložili smo značajna sredstva u nove proizvodne pogone, ali i u osavremenjivanje procesa rada, kako kroz nove tehnologije, tako i kroz dodatne edukacije zaposlenih, a rezultati strateških ulaganja prikazuju se kroz značajno povećanje godišnje proizvodnje.
 
U narednom periodu, fokusiraćemo se na ulaganja u infrastrukturu, širenje poslovanja, ali i u kadrove – otkriva Kostouros u razgovoru za Danas.
 
Konstantan rast poslovanja kompanije svakako je doprineo današnjem stabilnom tržišnom učešću, a zahvaljujući velikim ulaganjima u modernizaciju i širenje poslovanja, godišnja proizvodnja uvećana je čak četiri puta u poređenju sa početnim obimom, navodi on.
 
Izvoz duvanskih proizvoda sada čini gotovo 30 odsto ukupne proizvodnje, dok je pogon u Vranju postao proizvodni centar za zemlje članice CEFTA sporazuma, odakle se proizvodi dodatno izvoze u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.
 
Kako navodi Kostouros, u BAT-u su ponosni na činjenicu da predstavljaju jednog od vodećih nosilaca korporativne društvene odgovornosti, te da su u društveno odgovorne projekte investirali više od milion evra.
 
- Naš stav je da je simultano razvijanje sa lokalnom zajednicom od presudne važnosti za uspešno i dugoročno poslovanje. Istakao bih da smo krajem 2018. donirali vrednu računarsku opremu Gradu Vranje, koji je donaciju preusmerio na one kojima je ta pomoć najpotrebnija.
 
Osim toga, zahvaljujući zalaganju zaposlenih i lokalnih partnera, kompletno smo renovirali i opremili gradski bazen u Vranju, koji godinama nije bio u funkciji.
 
BAT će i u budućnosti nastaviti sa ulaganjima u društveno odgovorne projekte – najavljuje Sotirios Kostouros, generalni direktor kompanije za Srbiju i Crnu Goru.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: