Nazad

Besplatni preventivni pregledi dojke i PSA test

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 23.03.2024 - 09:45

U nedelju 24. marta, u periodu od 8 do 16 sati, biće organizovani preventivni pregledi u Vranju.

Foto S.Tasić/OK RADIO
Građani će moći da obaveultrazvučni pregled dojke (za žene starije od 40 godina, koje do sada nisu radile ultrazvučni pregleda dojke i koje nisu obuhvaćene redovnim skrining pregledom za dojku)  i PSA test (za muškarce starije od 49 godina kojima  do sada nije rađen PSA u periodu od 6 meseci).
 
Pregled dojke obavljaće se u Opštoj bolnici Vranje u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku dok će se laboratorijska analiza PSA obvljati u bolničkoj Laboratoriji. 
 
- Imajući u vidu da je ultrazvučni pregled zahtevan pregled, koji traje od 15 do 20 minuta molimo naše sugrađanke da imaju razumevanja i dođu samo one koje do sada nisu pregledavane. 
 
U slučaju da se iz objektivnih razloga ne mogu pregledati sve sugrađanke njima će se ponuditi termin u najskorijem vremenu za navedeni pregled.
 
Nije potrebno prethodno  zakazivanje preventivnih pregleda, već građani mogu da dodju u navedenom vremenskom periodu na pomenutim lokacijama - kažu iz ZC Vranje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: