Nazad

Bez osnovnih uslova za život desetogodišnja Nikolija u hladnoj kući sanja bolji život

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 13.03.2023 - 11:15

U selu nadomak Vranja,visoko na planini Kozjak, upoznali smo porodicu , koju čine majka Slađana, otac Igor, ćerka Nikolija, kažu iz HO Veritas.

Foto: Promo

- Surovi uslovi u kojima ovo dete živi su nas ostavila bez reči. Bez kupatila, kupamo se u koritu, bez kuhinje, struje koja je slaba i preživljavamo već nekako, reči su majke Slađane koja nigde ne radi zbog udaljenosti gde žive i zdravstvenog stanja, jedino Igor radi u nadnici ali i to nije redovno.

Zamislite samo život u kući golih i hladnih kamenih zidova?


Nikakvi uslovi za život, stari i slomljeni kreveti, nameštaja kao i da nema, svi spavaju u jednoj sobi koju retko mogu da ugreju zbog kamenih zidova.

Mala Nikolija ide u školu, 4. je razred, živi sa divljim životinjama kojih je na ovoj planini na pretek, u školu ide sa još dvojicom dečaka i to je to, tuga i žalost
- navode iz ove organizacije.

-
Naša Fondacija je pokrenula akciju pomoći maloj Nikoliji, cilj nam je da joj nađemo kuću blizu grada, dovedemo nju i roditelje ovde, upišemo je u školu i stvorimo uslove da bezbrižno uči i odrasta.

Sve ovo ne možemo bez vas, ističu, molimo vas pomozite da Nikolija dobije bolji život, izađe iz kamene kuće siđe sa planine Kozjak i umesto sa vukovima, lisicama, divljim svinjama i zmijama druži se sa vršnjacima i bezbrižno provede detinjstvo
- kažu iz ove organizacije.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: