Nazad

Birajte: Direktori ili stranački funkcioneri

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 06.06.2013 - 13:30

Svi direktori javnih preduzeća i ustanova u Vranju moraće da zamrznu svoje partijske funkcije, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Gradska uprava
Svi rukovodioci se slažu sa ovom odlukom i smatraju je početkom dugo  najavlјivanja departizacije. 
 
Portparol Gradskog veća Branimir Stojančić objašnjava da je gradsko veće donelo odluku koja je u skladu sa izmenama zakona i da će direktori morati da joj se prilagode, najpre izmenama statuta javnih preduzeća, a zatim i lično odricanjem stranačkih fukcija. 
 
Direktor JP “Skijalište Besna Kobila” Dejan Manić moraće da se odrekne fukcije podpredsednika GrO Jedinstvene Srbije. 
 
- Zamrznuću svoju stranačku funkciju i nema tu ničeg spornog. Ovo je prvi korak u odluci da se stane na put stranačkom imenovanju direktora. 
 
U buduće direktori će morati da ispune uslove konkursa da bi mogli da rukovode javnim preduzećima i neće im jedina preporuka biti stranka. Jedan od tih uslova je da kandidat mora da ima pet godina rada u struci i da je tri godine bio na rukovodećoj funkciji. 
 
Time ćemo dobiti kvalitetne kadrove, a ne ljude koji uz pomoć politike iz fakultetskih klupa odmah sednu u direktorsku fotelju – kaže Manić. 
 
Njegov kolega Goran Đorđević (SNS), direktor Direkcije za izgradnju, kaže da on lično nema stranačku funkciju, te neće morati da je zamrzava, ali u potpunosti podržava ovu odluku. 
 
- To je pravična odluka i primena u praksi onoga za šta su se sve stranke u kampanji zalagale, a to je departizacija – smatra Đorđević. 
 
Sa druge strane ova odluka za predstavnike opozicije ne znači mnogo, oni je karakterišu kao “obmanjivanje” naroda. 
 
- Samim tim što se funkcije “zamrzavaju”, ti lјudi će i dalјe raditi u interesu stranke, možda i više nego ranije da bi mogli da zadrže te funkcije. 
 
Sumnjam da će se najavlјivana departizacija na ovaj način primeniti u praksi, jer to je trend koji služi za obmanjivanje javnosti – smatra Goran Stefanović predsednik okružnog odbora DS –a u Vranju.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: