Nazad

Bogićević u Vranju: Prvo sređivanje IMOVINSKIH ODNOSA, pa konkurisanje za NOVAC

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 22.10.2020 - 14:23

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković organizovao je prijem za pomoćnika ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandra Bogićevića i njegove saradnike.

Nakon sastanka FOTO: vranje.org.rs
Tom prilikom bilo je reči o problemima sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači, kao i o merama koje se preduzimaju kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, kako bi se pospešio razvoj ruralnih sredina
 
- Veliki problem su nesređeni atarski putevi
 
Trudićemo se da kao ministarstvo u programu za iduću godinu uvedemo pravilnik da opštine apliciraju za njihovo sređivanje - rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Bogićević. 
 
- Bilo bi dobro da lokalne samouprave finansiraju izradu projektno tehničke dokumentacije i reše imovinsko pravne odnose, kako bi bile spremne da apliciraju za sredstva kod ministarstva
 
Mi smo kao Grad u poslednje dve godine uložili oko 70 miliona dinara u komunalnu infrastrukturu u seoskim sredinama - naglasio je gradonačelnik Milenković. 
 
On je takođe dodao da će i u budžetu za 2021. godinu, biti planirana sredstva za podsticaj poljoprivrede i seosku infastrukturu. 
 
Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević i gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković potom su održali satanak sa predstavnicima Odeljenja za privredu, ekonomiju i građevinsko zemljište - sektor poljoprivreda, zatim PSSS Vranje i registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.  
 
Na sastanku je bilo reči o izradi, praćenju i sprovođenju IPARD programa i Nacionalnog programa za ruralni razvoj za 2020. i 2021. godinu. 
 
Ciljevi sastanka su povećanje efikasnosti, unapređenje efektivnosti mera ruralnog razvoja i socioekonomskih aspekata života u ruralnim oblastima, kao i podrška diverzifikaciji ruralne ekonomije i kreiranju uslova za proširenje nepoljoprivredne ekonomije u ruralnim oblastima.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: