Nazad

Bomba u kući novinarke Tanje Janković

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 30.10.2012 - 15:52

Eksplozivna naprava pronađena je u utorak u dvorištu kuće porodice Janković u ulici Tetka Dokinoj u Vranju.

Sa lica mesta

Slučaj je prijavila Jelena Janković oko podneva, potvrdio je za OK Radio Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave.

Prema njegovim rečima, uviđaj je u toku, a očekuje se dolazak forenzičara iz Beograda.

– Eksplozivna naprava pronađena je u porodičnoj kući Zorana i Jelene Janković, ali još uvek nije poznato o kakvoj vrsti naprave je reč. Očekujemo dolazak uviđajnih ekipa iz Beograda i nadamo se da ćemo uskoro doći do preciznijih informacija – kaže Stamenković.

Kako se saznaje, u utorak oko podneva Zoran je video psa vučjaka kako u zubima nosi crnu kutiju.

Kako kaže, nije odmah shvatio da je reč o bombi, posle čega je to zaključila njegova supruga Jelena i odmah pozvala policiju.

– Vučjak je nosio crnu kutiju u ustima, ali mi na pameti nije bilo da je to eksploziv. Moja supruga je uočila da se radi o bombi i prvo smo pozvali advokata i policiju.

Nismo znali kako da reagujemo. Ono što sam video je da je osigurač na eksplozivnoj napravi bio izvučen.

Svakog trenutka je bomba mogla da eksplodira – kaže Zoran.

Inače, Zoran i Jelena su roditelji Tanje Janković, novinarke B 92 čije ime se vezuje za veliku tuču koja se 22. septembra dogodila u hotelu „Simpo“ na Pržaru.

Prethodnih nedelja Jankovićeva je učestalo optuživala policiju za napad na nju i njenu porodicu.

– Mislim da ovaj događaj ima direktnu vezu sa napadom na Pržaru. Direktno ima veze sa objavljivanjem delova unutrašnje kontrole koje sam u noći između ponedeljka i utorka postavila na FB strani i direktno ima veze sa tim što sam došla u posed snimaka gde mi inspektor tuče sestru.

Sigurna sam da je bomba povezana sa načelnikom Policijske uprave Slađanom Velinovićem i inspektorom koji nas je tukao.

Probali su da zataškaju taj slučaj, pa kada smo došli do svih dokaza posle mesec dana oni su bacili bombu. Sreća što nije eksplodirala.

Čula sam se sa Aleksandrom Vučićem, koji mi je saopštio da će u sredu Savet za nacionalnu bezbednost da zaseda u Beogradu povodom najnovijeg slučaja – kaže Tanja Janković.

Ona napominje da se oseća veoma ugroženo i traži sopstvenu i zaštitu porodice od strane države.

– Dok je taj čovek na čelu vranjske policije, moja porodica i ja bićemo nebezbedni. Takođe, pod hitno treba smeniti i inspektora Jovanovića i u tome ću istrajati – kaže Jankovićeva.

Za poslednjih mesec dana, ovo je drugi pokušaj paljevine porodičnih kuća.

Nedavno je koktelom zapaljen stambeni objekat u ulici Južnomoravskoj u Vranju, u vlasništvu Velimira Vukoslavovića. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: