Nazad

"Borina nedelja" koštala 1,4 miliona

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 24.04.2013 - 12:44

Ovogodišnja 47. Borina nedelja u Vranju koštala je poreske obveznike 1,4 miliona dinara, saopštio je Organizacioni odbor manifestacije.

Tričković i Mihailović

Predsednik odbora Dejan Tričković kaže da je za oko 60.000 dinara prekoračen limit, ali da će i to prekoračenje platiti Grad Vranje parama iz budžeta.

– Najveći deo iskorišćenih sredstava otišao je na dve zaostale „Borine nagrade“ iz 2010. i 2011. godine, kao i ovogodišnju nagradu „Borisav Stanković“.

Od ukupnog iznosa u te svrhe ide 720.000 dinara.

Ovogodišnju manifestaciju smo ocenili kao uspešnu, tim pre što je prilikom organizacije postojala odlična saradnja Grada i Književne zajednice – kaže Tričković.

Sa druge strane, urednik književne zajednice „Borisav Stanković“ Miroslav Cera Mihailović tvrdi da je ove godine „Borina nedelja“ organizovana minimalnim novčanim sredstvima i da je Književna zajednica zbog toga zakinula na mnogim sadržajima koji su bili u prvobitnom planu i programu.

– Mi smo najpre isplanirali da za organizaciju „Borine nedelje“ iz budžeta bude opredeljeno nešto više od 6.900.000 dinara, što je pet puta više od onoga što smo dobili.

To znači da su posetioci bili uskraćeni za petnaestak učesnika, tematski okrugli sto, zatim bilo je manje štampanog materijala i medijske promocije.

Želim da napomenem da su se mnogi učesnici odrekli honorara, ali i da smo zadovoljni na kraju posetom ovogodišnje manifestacije – kaže Mihailović.

Inače, samo za hranu i piće u „Haremluku“ je tokom „Borine nedelje“  fakturisano skoro 60.000 dinara, što u proseku iznosi 40 ručkova, iako toliko učesnika i organizatora nije bilo.

Takođe, samo za honorare, dnevnice i putne troškove učesnika utrošeno je 430.000 dinara.

U finansijskom izveštaju stoji da Grad Vranje za štampanje raznog materijala štamparijama „Plutos“, „Grifon“ i „Hromos“ duguje 65.000 dinara. Samo za „ostale troškove i sitne račune“ utrošeno je skoro 50.000 dinara, dok je u izveštaju naznačen „honorar za jednog člana žirija“ u iznosu od 36.000 dinara.

Do sada je iz budžeta Grada isplaćeno nešto više od 930.000 dinara, a dug od skoro 530.000 dinara biće, prema rečima nadležnih, isplaćen u narednom periodu.     
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: