Nazad

Bosilegrad dobija sedam hidroelektrana

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 26.03.2013 - 12:43

Opština Bosilegrad u narednom periodu dobiće sedam mini hidroelektrana, a protekle nedelje počela je izgradnja prve, na reci Bistarskoj u toj opštini.

Predsednik Zaharijev sa radnicima

Investitor je beogradska firma „Best enerdži“ koja je od 2007. godine počela sa prikupljanjem neophodne dokumentacije za realizaciju ovog velikog projekta.

Predsednik opštine Bosilegrad Vlado Zaharijev za OK Radio kaže da će svaki kilovat koji bude proizveden u ovim mini hidroelektranama značiti mnogo opštini Bosilegrad, ali i svaki novi radnik koji bude upošljen po ugovornoj obavezi sa „Best enerdžijem“.

– Počela je izgradnja prve hidroelektrane koja se nalazi na potezu Ribarci-Brankovci i već je upošljeno šestoro ljudi iz Brankovaca.

Sredstva su obezbeđena za svih sedam hidroelektrana, bez obzira što nismo uspeli da uđemo u državni plan za izgradnju mini hidrocentrala.

Ovim ćemo dokazati da ćemo posao odraditi lakše, brže i kvalitetnije od gradova koji su dobili taj posao preko Republike.

Najvažnije u celoj priči je obaveza investitora da prilikom izgradnje i kasnije funkcionisanja postojećih elektrana uposli sve raspoložive kapacitete koje nudi opština Bosilegrad, od komunalnih preduzeća do radne snage – ističe Zaharijev.

Inače, ostale mini hidroelektrane biće izgrađene uzvodno uz Bistarsku reku, u selima Branjovica, Karamanica, Jarešnik, Bistar, Gornje i Donje Tlamino.

Završetak prve elektrane očekuje se tokom leta ove godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: