Nazad

Brnabić u Vranju: Projekat više nego uspešan, hvala svim pripadnicima službi bezbednosti (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 08.09.2020 - 12:33

Premijerka Ana Brnabić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su u Vranju već završene stanove za pripadnike službi bezbednosti i gradilište na kome se grade novi stanovi.

Obilazak izgrađenih stanova FOTO: G. Mitić/OK Radio
Premijerka Ana Brnabić je razgovarala sa nekim od useljenih i članovima njihovih porodica i izrazila zadovoljstvo urađenim, dok je projekat ocenila izuzetno uspešnim.
 
Projekat subvencionisanje stanogradnje ima širi društveni efekat, čak širi od onoga što smo inicijalno planirali, kazala je Brnabić.
 
- U najtežim vremenima, u godini obeleženoj korona virusom, našli smo još jedan način da obezedimo posao našem građevinskom sektoru i posebno mi je drago da u svih sedam gradova, uglavnom, rade domaća preduzeća.
 
Kao što smo propisali, minimum 80 odsto materijala i oprememora biti domaćeg porekla, pa je time obezbeđen posao i za druga naša preduzeća – istakla je Brnabić.
 
Izgradnjom stanova revitalizovani su i neki zapušteni delove grada, podignuta je cena nekretnina što znači i dodatan prihod za lokalne kase, kao i razvoj uslužnog sektora, dodala je premijerka.
 
Ona se zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama, koji se, svako na svoj način, žrtvuju za bezbednost zemlje.
 
Takođe, istakla je i da je izuzetna vest to što se pripadnici službi bezbednosti uglavnom interesuju za veće stanove.
 
- To je fenomenalan pokazatelj da vi verujete u svoju državu, njenu bolju budućnost i vaše poslove, verujete da će u Srbiji biti takav život da će vaše porodice želeti da ostaju ovde.
 
Ovde se gradi još 289 novih stanova u B fazi i mi smo usvojili odluku o promenu strukture, tako da više ima većih stanova, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji – kazala je Brnabić.
 
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je istakla da Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova u čitavoj Srbiji koji će biti gotovi za dve godine.
 
- Time obezbeđujemo dom pripadnicima službi bezbednosti, ali je to jednako važno i za domaće građevinske kompanije.
 
Imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, moramo da učinimo sve da građevinarstvo ide dalje i da svi imamo što više posla za nove radnike – kazala je Mihajlovićeva i dodala da se dalje radi i na putnoj infrastrukturi
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je ukazao da Vranjanci pamte kako je ovo naselje bilo zapušteno pre samo dve i po godine.
 
- Sada imamo potpuno drugu sliku, prelepo naselje gde je počelo interesovanje za ulaganje u markete i restorane, ali i gde raste cena kvadratnog metra.
 
Planiramo da ovde izgradimo kotlarnicu, etažnu garažu i novu policijsku stanicu – najavio je Milenković, zahavaljujući se Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću.
 
U drugoj fazi izgradnje stanova za pripadnike službe bezbednosti u Vranju, počeli su radovi na izgradnji još pet zgrada sa 289 stanova.

Foto Galerija

Ana Brnabić obišla stanove za pripadnike službi bezbednosti

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Драгиња
08.09.2020. , 16:55
У ком нм својству су деца на сликама? У овом ризичном (Ковид ) и пре свега моменту злоупотребе!? Ко доводи децу на овакве скупове где им није место.
Драгиња
08.09.2020. , 16:58
У ком нм својству су деца на сликама? У овом ризичном (Ковид ) и пре свега моменту злоупотребе!? Ко доводи децу на овакве скупове где им није место.