Nazad

BRUKA! Han otkazao Reload!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 15.07.2014 - 09:32

Vranje - Sedmi „Reload“ festival koji je trebalo da se održi od 25. do 27. jula u Vladičinom Hanu odložen je za avgust, ali i premešten u Surdulicu.

sa ranijih Reload festivala - foto: Nemanja Djordjevic

Hansko opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Goranom Mladenovićem (SNS) donelo je odluku da više ne bude pokrovitelj ovog muzičkog spektakla kojeg je do sada prenosila i svetska muzička televizija MTV.

Stefan Ljubisavljević iz udruženja „Reload“ kaže da im je predsednik Mladenović rekao da više neće dozvoljavati promociju tog udruženja, već da će opština sada sama osmisliti novi muzički festival.

– Najpre smo imali podršku opštine sa milion dinara, a onda nas je pozvao predsednik opštine i rekao nam da ne želi da podrži održavanje ovog spektakla. On je zamislio da napravi svoj, politički festival.

Rekao nam je i da ne želi više sa omladinom da sarađuje, jer mu mi ne trebamo.

Pitali smo ga da nam kaže konkretno razlog otkazivanja pokroviteljstva, ali smo dobili odgovor da ne želi više da se naše udruženje „Reload“ promoviše kroz ovu manifestaciju.

To se šest godina unazad održavalo u Hanu i imali smo podršku svih predsednika i funkcionera, a sve smo radili volonterski – kaže Ljubisavljević.

Prema njegovima rečima, pregovori sa predsednikom Skupštine Surdulice su završeni i manifestacija se seli u tu opštinu.

Dakle, Novica Tončev je sa oduševljenjem prihvatio organizaciju „Reload“ festivala i on je zakazan za avgust ove godine. Predsednik Vladičinog Hana Goran Mladenović tvrdi da nije rekao kako neće više saradnju sa mladima.

– Lokalna samouprava je donela odluku da organizuje muzički festival pod drugim nazivom i formiran je organizacioni odbor.
Odluku smo doneli jer smo procenili da muzički festival treba organizovati na drugačiji način i pod protektoratom lokalne samouprave.

Može to na bolji način da promoviše opštinu, a ne kao do sada. Do sada je „Reload“ festival držala grupa volontera i želimo da sprečimo da neko privatizuje manifestaciju. Treba nam promocija opštine, a ne pojedinaca.

To da sam rekao „kako mi mladi nisu bitni“ uopšte nije istina. Pa koji funkcioner bi takav luksuz sebi dozvolio, da tako nešto izgovori? – kaže Mladenović.

Inače, konferencija za novinare na kojoj će se organizatori „Reload“ festivala obratiti javnosti, zakazana je za utorak u Vranju.

autor: Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: