Nazad

Bubnjari otvorili "Ulice Balkana"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 21.06.2013 - 09:49

U Vranju je u četvrtak uveče počeo 5. po redu “Balkan Streets festival”.

Sa lica mesta u Ćoški

Festival  se prvi put ove godine održava na izletištu “Ćoška”, a organizuje ga  NVO “Generator” u saradnji sa Apatinskom pivarom.

“Balkan Streets festival” u kome su učešće uzeli mladi muzičari i umetnici iz  Francuske Nemačke, Holandije, BIH, Hrvatske, Makedonije i Srbije počeo je defileom bubnjara, predstavnika udruženja “Drum Drum festa” iz Leskovca,  sa gradskog šetališta.

Nakon defilea premijerno je na izletištu “Ćoška” prikazan film o niškoj rock sceni "Mi plačemo iza tamnih naočara".

Prvo veče festivala obeležio je nastup džez-fank-rep kolektiva “Skanda” iz Francuske.

Otvaranje je pratilo veliki broj Vranjanaca svih generacija, a prilaz izletištu obezbeđivala je policija.

Prisutne Vranjance na otvaranju je oduševio beogradski Block out, a u petak se najavljuje nastup i drugih značajnih imena, pre svega benda Sunshine, a tu je i hip hop atrakcija Sajsi MC i B.K.O, pa makedonski duo gitara-bubanj Siz, uz već vidjene Skanda The Towerbridge Project i dri.

U okviru Festival kao prateći program biće održan Art Jam koji će voditi vizuelni umetnik Miloš Tomić. Učestvuje 15 mladih umetnika, slikara, vajara, grafitera i muzičara.

Tomić kaže da je prostor “Ćoške” inspiriativan za stvaraoce, a prezentacija njihovih radova biće organizovana poslednjeg dana Festivala u subotu.   
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: