Nazad

Buđenje SUBNOR-a: Krivična prijava zbog vandalizma

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 19.06.2013 - 13:21

SUBNOR iz Vranja podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica posle vandalizovanja spomenika Oslobodiocima Vranja u Drugom Svetskom ratu, posle pisanja OK Radija o ovoj temi.

Pokradeni spomenik

Iako su najpre bili neobavešteni o krađi bronzanih natpisa sa spomenika,  članovi SUBNOR-a su u sredu zatražili pomoć grada kako bi oštećenje spomenika bilo što pre sanirano.

Bliži se 7. septembar, kada će pored ovog spomenika biti obeležena 72. godišnjica Dana ustanka u Srbiji.  

Sa spomenika koji se nalazi ispred Učiteljskog fakulteta  nepoznati počinioci ukrali su devet slovnih simbola od mesinga visine 22 santimetra i debljine od jednog santimetra.

Miodrag Velinović, sekretar SUBNOR-a u Vranju, kaže da je dopis dostavljen Gradskom veću i gradonačelniku Zoranu Antiću, jer je za ugradnju novih simbola potrebno obezbediti sredstva.  

- Skinuti su simboli težine od tri kilograma koji su izliveni u bronzi. Ugradnja novih koštaće 55.000 dinara. – kaže Velinović.

On objašnjava da je prošle godine sa spomen česme Verici Đorđević, koja se nalazi u Petoj mesnoj zajednici u Vranju ukradena kompletna spomen ploča od mesinga, a pre toga  i kripta sa Spomen kosturnice poginulim ratnicima 1912. - 1918. koja se nalazi na Šapranačkom groblju, težine 55 kilograma.

Spomenik Oslobodiocima Vranja u Drugom Svetskom ratu podignut je 7. septembra 1985. godine. Njegov autor je vajar Ante Gržetić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: