Nazad

Budućnost je u našim rukama: Da i naša deca imaju NORMALAN ŽIVOT

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 04.04.2020 - 14:10

Pomoć srpskoj deci je mlada humanitarna organizacija, osnovana u februaru 2019. godine sa ciljem osnovne pomoći deci koja žive na teritoriji Srbije.

Da ostanu i rade od kuće FOTO: pomocsrpskojdeci.com
I pored toga što postoji od nedavno, to je organizacija sa najvecim brojem akcija u prvih godinu dana postojanja, ističu osnivači. 
 
Pored pomaganja socijalnim slučajevima, cilj je i da se pokrene program za edukaciju dece koja bi pomocu tehnologija 21. veka mogla da rade i zarade za svoje porodice, i pritom ostanu u ruralnim krajevima naše zemlje. 
 
Krajnji cilj je da se ovim projektom dobrinese povećanju nataliteta u Srbiji, ali i poboljšanju socijalne slike nase zemlje.
 
Pomoć je, zasad, uglavnom kratkoročna, u vidu kupovine hrane, lekova, doniranja garderobe, igračaka i slično. 
 
Do sada je udruženje imalo preko 100 uspešnih akcija za preko 40 porodica, a jedna od većih akcija je bila “Paketići za srpsku decu”, u kojoj je donirano 85 paketića za našu decu.
 
- Misija udruženja Pomoć srpskoj deci je da se svako dete obezbedi, i naprave mu se uslovi za normalan život
 
Dugoročni cilj je edukacija dece putem online nastave, u sklopu koje će biti pripremljeni za posao, kako bi radili iz svog doma u Srbiji
 
U sklopu ove inicijative, planiramo da držimo časove iz programiranja, marketinga, engleskog jezika, dizajna i naučimo ih da budu radno sposobni i rade od kuće - pojašnjavaju iz ove organizacije.
 
Ukoliko želite da podržite humanitarno udruženje Pomoć srpskoj deci i svojom donacijm pomognete mališanima, možete posetiti njihov sajt: https://www.pomocsrpskojdeci.com/ ili ih pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: