Nazad

Bugarski novinari u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 21.09.2013 - 13:37

Grupa od 20-tak novinara iz Bugarske u okviru projekta „ Preotkrivanje boravi u subotu u Vranju.

sastanak u gradskoj Skupstini

Novinarske perspektive kulturnog nasleđa i prirodnih atrakcija u južnom graničnom regionu između Bugarske i Srbije“, imaju priliku da se upoznaju sa znamenitostima Vranja i Juga Srbije.

 

Na prijemu u Skupštini grada, gradonačelnik Zoran Antić je pozdravio goste iz Bugarske, ističući da Vranje sa drugim lokalnim samoupravama u Bugarskoj sarađuje u okviru Sporazuma o prekograničnoj saradnji, posebno sa  opštinama Dupnica i Ćustendil.

 

Gradonačelnik Antić je govorio o istorijskim, kulturnim i privrednim potencijalima Vranja, kao i o najznačajnijim investicionim projektima, prvenstveno o otvaranju novih fabrika kompanija “Geox” i “Top Sofa” iz Italije.

 

Nakon prijema, grupa novinara iz Bugarske obići će Muzej kuću Bore Stankovića, Narodni muzej, zgradu Haremluka, kao i manastir Svetog Nikole u Vranju.

 

Pomenuti projekat  sprovodi Udruženje građana „Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije“ iz Leskovca, u saradnji sa partnerima iz Bugarske, Udruženjem novinara "Balkanski forum" iz Sofije i Regionalnim istorijskim  muzejom "Akademik Jordan Ivanov" iz Ćustendila.

 


Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: