Nazad

Caritas obnavlja vranjske škole

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 24.05.2013 - 09:33

Renoviranje osnovnih škola u Vranju biće nastavljeno sredstvima Fondacije Caritas Luksemburg u Srbiji.

Predstavnici Caritasa sa gradonačelnikkom Vranja

Projektom "Renoviranje školskih objekata na jugu Srbije " obuhvaćene su u drugoj fazi osnovne škole  “Vuk Karadžić”, “Dositej Obradović” i “Radoje Domanović”. Vrednost radova je 266.400 evra.

U školi "Dositej Obradović" planirani su zamena stolarije, uređenje fasade, popravka i izrada novih trotoara i renoviranje sanitarnih prostorija, za šta je planirano 85.560 evra.

Slični radovi biće izvedeni i u školama "Radoje Domanović" i "Vuk Karadžić".

U tim obrazovnim ustanovama predviđena je i izgradnja kabina za hendikepirane osobe i rampi, ukupne vrednosti oko 170.000 evra.

Grad Vranje će preuzeti obavezu finansiranja ovog projekta sa 25 odsto a Sporazum o realizaciji biće potpisan 25. juna, na dan kada Vranje obeležava gradsku slavu.

Inače, rekonstrukcija osnovne škole "Jovan Jovanović-Zmaj" je završena, a Fondacija Caritas i Grad Vranje uložili su oko 100.000 evra.

Takođe, Caritas planira u narednom periodu da ulaže u unapređenje uslova za život u romskim naseljima u Vranju, Vranjskoj Banji i Bujanovcu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: