Nazad

Ceo svet protiv nasilja nad ženama

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 14.02.2013 - 14:44

U centru Vranja je u četvrtak održana akcija u sklopu kampanje „Jedna milijarda ustaje“.

Akcija Generatora i SOS telefona Vranje

 

Uličnim plesom u organizaciji „Generatora“ i SOS telefona učesnici kampanje pridružuju se aktivistkinjama širom sveta u najvećoj akciji za zaustavljanje nasilja prema ženama i devojkama.
 
-Održavanje ove kampanje na Dan zaljubljenih daje dodatnu dimenziju, jer poručuje da onaj ko te zlostavlja on te ne voli i tu ne pomažu ni ruže ni bombonjere – kaže Gordana Ristić iz „Generatora“. 
 
Prema rečima Alise Idić iz SOS telefona ova kampanja je nazvana po broju zlostavljenih žena u svetu. 
 
- Statistika UN pokazuje da jedna od tri žene na planeti u svom životu bude prebijena i trpi nasilje što znači da je nasiljem obuhvaćena milijarda žena- kaže Idićeva. 
 
Dejan Tričković, predsednik vranjske Skupštine jedan od učesnika dešavanja kazao je da se kampanja prvi put organizuje u Vranju i da se grad zalaže da žrtve nasilja u porodici što pre dobiju regionalnu sigurnu kuću.
 
Učešće su uzeli i Savet za rodnu ravnopravnost Grada Vranja. Predsednica Miroslava Novković kaže da nasilja ima svuda i da o tome stalno mora da se govori. 
 
I pozorište „Bora Stanković“ podržalo je akciju promovisanjem predstave „Narodna drama“ koja govori o nasilju. 
 
 
Učesnici današnjeg dešavanja plesali su  uz grupe „Dance 4 life“ „Fenix“ „Top dance“ i poslali poruku kojom kažu „ne nasilju prema ženama i devojkama“. 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: