Nazad

"Četiri elementa" oduševili

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 10.08.2013 - 00:19

Trka “Četiri elementa”, najkompleksnija sportska bitka u istoriji sportova u prirodi, održana je u petak na Vlasinskom jezeru.

Sa lica mesta

Prvi u timu išli su kajakaši, a trasa im je bila smanjena sa 15 na 12 kilometara.

Organizatori kažu da su ove godine tempo i borba među kajakašima bili mnogo dinamičniji, za razliku od prethodnih kada su kao četvrti preuzimali štafetu.

Nakon kajakaša takmičili su se i plivači, tradicionalno pet kilometara plivanja sa dodatnih 500 metara trčanja.

Mauntinbajkeri su imali rutu od 44 kilometra uspona koja vodi preko najviših vrhova planine Čemernik i Vardenik.

Posle spusta sa Velikog Strešera od vodopada Valjavice aktivirani su brdski trkači sa rutom dugom 10 klometara gde su na najvišem vrhu predela Vlasine pravili poslednju izmenu sa pilotima i aktivirali element vazduha.

Paraglajderisti su leteli 10 kilometara i time je zatvorena trka. I ove godine postoje dve vrste plasmana, generalni i individualni.

Nagrada za prvu ekipu je 1.500 eura, a najbolji u svojim sportovima dobijaju robne nagrade.

Inače, trka „Četiri elementa“ jedina je tog tipa u Jugoistočnoj Evropi, a jedna od tri koje postoje u svetu.

Takmičenje koje se u petak održavalo na Vlasini pratio je veliki broj posetilaca, što slučajnih turista koji godišnji odmor provode na Vlasini, što onih koji su specijalno za ovu priliku bili na jezeru.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: