Nazad

Član NUNS-a kandidat za funkciju u UNS-u

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 25.04.2013 - 11:26

Novinar iz Vranja Vojkan Ristić jedan je od kandidata za člana Uprave UNS-a, iako je jedan od osnivača NUNS-a.

Ristić

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije koja je zakazana za 11. i 12. maj na Zlatiboru biraće se pored predsednika UNS-a i 40 članova uprave, od 43 kandidata koliko ih je prijavljeno.

Jedan od kandidata Vojkan Ristić za OK Radio kaže da ne oseća grižu savesti zbog toga što je na pomenutoj listi, a jedan je od osnivača konkurentskog udruženja NUNS.

– Mene su kandidovali ljudi iz uprave UNS-a i očekujem da ću biti izabran na predstojećoj Skupštini.

Raspitivao sam se da li može moje članstvo da predstavlja problem budućoj funkciji i rečeno mi je da kao član drugog udruženja mogu da budem u Upravi UNS-a.

Što se NUNS-a tiče, ja sam u tom udruženju samo član i kada bih morao da se odlučim između ta dva udruženja, odrekao bih se NUNS-a, mada za sada niko to od mene nije tražio – kaže Ristić.

On je, kaže, član NUNS-a od osnivanja udruženja 1994. godine, a u UNS se učlanio 1995. godine.

Stalni je dopisnik lista „Danas“, vlasnik novinske agencije AVP i predsednik UO RTV.

Inače, Izborna skupština UNS-a organizuje se svake pete godine i na njoj se biraju predsednik udruženja, članovi Nadzornog odbora, članovi Suda časti i Uprava.

Ove godine jedini kandidat za predsednika tog udruženja je sadašnja predsednica Ljiljana Smajlović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: