Nazad

Dan državnosti u Vranju: Hrabro uz ideju KARAĐORĐA i MILOŠA (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 15.02.2020 - 12:35

U okviru obeležavanja 15. februara, Dana državnosti Republike Srbije i 216. godišnjice od Prvog srpskog ustanka, u Vranju je održana svečanost ispred bareljefa Voždu Karađorđu u centru grada.

Delegacija grada Vranja odaje počast FOTO: G. Mitić/OK Radio
Obraćajući se prisutnima, predsednik Skupštine Dejan Tričković rekao je da obeležavanjem današnjeg dana slavimo dve svete vrednosti za koje su se naši preci izborili - slobodu i srpsku državu
 
- Dva velika događaja, dva ustanka, pre dva veka, zapalila su plamen koji je bio toliko veliki i moćan da osvetli put Srbima i drugim porobljenim narodima u okruženju. 
 
Od bune protiv dahija do ustanka protiv turske vlasti i zvanične sultanove vojske, ustanici su označili početak sveopšte srpske revolucije
 
Danas su naši ciljevi drugačiji od Miloševih i Karađorđevih, ali je ideja ista; ideja prosperiteta, očuvanje jedinstva srpskog naroda i nacionalnog identiteta - rekao je Tričković. 
 
Naš je zadatak, dodao je, da, poput predaka, budemo hrabri i odlučni u prevazilaženju prepreka koje novo vreme pred nas stavlja. 
 
Zato vredno radimo na jačanju naše lokalne zajednice u svim sferama, kazao je predsednik gradske Skupštine.
 
- Moramo pokazati maksimalnu odgovornost, preduzimljivost, toleranciju i razumevanje, za sve naše različitosti i da se saglasimo makar u jednom. 
 
Da je naša dužnost prema precima i potomcima zaveštanje na bolju budućnost, budućnost u miru i napretku - poručio je Tričković. 
 
Program obeležavanja Dana državnosti otpočeo je himnom „Bože pravde”, u izvođenju hora Muzičke škole „Stevan Mokranjac”
 
Vence i cveće položili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa sa saradnicima, načelnik Policijske uprave Igor Živković sa saradnicima, predstavnici političkih stranaka i udruženja.
 

Foto Galerija

DAN DRŽAVNOSTI 2020 VRANJE

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: