Nazad

Dan MUP-a: Policija izašla na ulicu (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 27.05.2018 - 18:13

Policijska uprava Vranje je u nedelju, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave ministarstva i Dana policije, organizovala Otvoreni dan za učenike i građane.

Zabava za najmlađe Vranjance FOTO: G.Mitić/OK Radio
Otvoreni dan za učenike i građane organizovan je u gornjem delu gradskog šetališta, na kome je izložena oprema, naoružanje i vozila policije kao i službeni psi.
 
Iako je čitavo popodne rominjala kiša, najradoznalije Vranjance, pretežno mališane, to nije sprečilo da pogledaju čime raspolažu pripadnici MUP-a u Vranju.
 
Inače, centralna manifestacija obeležavanja Dana policije održana je u ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.
 
U ponedeljak, delegacije PU Vranje položiće vence i cveće na spomenik poginulima u NATO bombardovanju i na spomen ploču poginulim pripadnicima Policijske uprave u Vranju u holu zgrade PU, a gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prirediće prijem za policijsku delegaciju.
 
Za utorak je planiran prijem delegacije PU kod načelnika Pčinjskog upravnog okruga, u 19 časova biće održana Svečana akademija u sali Doma Vojske Srbije u Vranju, a u sredu, 30. maja, biće organizovan i prijem za penzionisane radnike PU Vranje u sali Skupštine grada.
 
MUP i Direkcija policije proslavljaju svoj dan, koji se obeležava u znak sećanja na 3. jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.
 
     
 
     
 
     
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: