Nazad

Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu: Da NE ZABORAVIMO

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 07.09.2018 - 10:46

Povodom 74. godišnjice oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, održana je svečana sednica Skupštine grada koju je otvorio predsednik Dejan Tričković istakavši da je ovaj rat okarakterisan kao najkrvaviji ljudski sukob u istoriji čovečanstva sa više od 55 miliona žrtava.

Počast učesnicima narodnooslobodilačkog rata FOTO: vranje.org.rs
- Da se setimo  i učesnika narodnooslobodilačkog rata iz Vranjskog kraja i boraca i civila koji na ovaj dan 1944.godine slobodu nisu dočekali. 
 
Da se setimo i da ih ne zaboravimo. Toliko svako od nas može i mora, toliko dugujemo našoj istoriji i odvažnim srpskim herojima. 
 
Zato je naša zajednička obaveza, kao obaveza uređene društvene zajednice, da doprinesemo unapređenju grada i obezbedimo uslove za normalan život svih stanovnika - rekao je Tričković. 
 
Svečanoj ceremoniji obeležavanja ovog važnog datuma prisustvovala su i lica koja su dobrovoljno služila vojni rok
 
U ime Ministarstva odbrane prisutnima se obratio načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, pukovnik Nenad Marković
 
- Vojnik je danas u Srbiji ponovo cenjen, a vojnička uniforma popularna jer nas podseća na slavne dane naše prošlosti, dane ratova i velikih ratnika, na duh jednog vremena i pretke. 
 
A našim precima možemo da se ponosimo samo ako se oni nas ne stide - istakao je Marković. 
 
Nakon toga, gradonačelnik Slobodan Milenković i pukovnici Nenad Marković i Miša Krgović podelili su značke i zahvalnice otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem sa teritorije grada Vranja. 
 
Svečanoj sednici prethodio je prijem koji je rukovodstvo grada organizovalo za predstavnike boračke organizacije.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: