Nazad

Dan oslobođenja Vranja: Bolja budućnost samo u MIRU I ZAJEDNIŠTVU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 04.10.2019 - 12:42

U okviru obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u velikoj sali Skupštine grada održana je svečana sednica na kojoj je govorio predsednik Skupštine Dejan Tričković.

Svečana sednica Skupštine grada FOTO: vranje.org.rs
On je rekao da je u vekovnoj istoriji Vranja, mnogo datuma ubeleženo uz osećanje ponosa, poštovanja i sećanja na heroje koji su iznedrili slobodu ljudi ovog kraja. 
 
- Dan kao što je ovaj podseća nas da ko u slavu otadžbine gine, ime mu večno plamti na oltaru istorije. Baš ti i takvi ratnici, vodili su herojske bitke za spasenje srpskog naroda u kataklizimi Velikog rata
 
Nismo mogli da biramo u koje sukobe ćemo ući, ali smo uvek mogli da odaberemo stranu i zato smo uvek ponosno stajali za pravdu ne mareći za cenu - rekao je Tričković. 
 
On je dodao da je prema podacima sa Versajske mirovne konferencije, Kraljevina Srbija u Velikom ratu izgubila više od 1.200.000 ljudi
 
To predstavlja gotovo trećinu od celokupne populacije iz popisa 1914. godine. 
 
- Slaveći ideale slobode ispunjavamo našu moralnu, ljudsku i patriotsku dužnost
 
Ti ideali su naše neizostavno istorijsko nasleđe. Oni nas podsećaju da bolju budućnost možemo da gradimo jedino u miru i zajedništvu
 
Zato je naš put, put diplomatije, tolerancije i uvažavanja. Predani rad za razvoj i napredak Vranja u svim sferama naša je dužnost prema precima, koji su životom zaveštali bolje sutra novim pokolenjima - istakao je Tričković na svečanoj sednici Skupštine grada.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan
04.10.2019. , 12:49
Koga bre ovi oslobadjaju bruke jedne