Nazad

DAN POLICIJE: Otvoreni dan za učenike i građane

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 25.05.2018 - 07:46

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, Slava ministarstva i Dan policije, biće obeležen i u Vranju nizom aktivnosti, saopštila je Policijska uprava (PU) Vranje.

Niz manifestacija za Dan policije FOTO: S. Tasić/OK Radio
U nedelju, 27. maja, novoprimljeni pripadnici Policijske uprave položiće zakletvu u 11 časova, dok će u 17 sati biti organizovan Otvoreni dan za učenike i građane u gornjem delu gradskog šetališta, na kome će biti izložena oprema, naoružanje i vozila policije kao i službeni psi.
 
U ponedeljak, delegacije PU Vranje položiće vence i cveće na spomenik poginulim policajcima, vojnicima i civilima u NATO bombardovanju i na spomen ploču poginulim pripadnicima Policijske uprave u Vranju u holu zgrade PU.
 
Istog dana, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prirediće prijem za policijsku delegaciju.
 
Za utorak je planiran prijem delegacije PU kod načelnika Pčinjskog upravnog okruga, a u 19 časova biće održana Svečana akademija u sali Doma Vojske Srbije u Vranju.
 
U sredu, 30. maja, biće organizovan i prijem za penzionisane radnike PU Vranje u sali Skupštine grada.
 
MUP i Direkcija policije proslavljaju svoj dan, koji se obeležava u znak sećanja na 3. jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: