Nazad

Dan zaštite od požara: Uvek pripravni OD MALIH NOGU (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 07.11.2019 - 13:52

Pripadnici Vatrogasnog bataljona Vranje obeležili su 7. novembar, Dan zaštite od požara edukativnim časom u prisustvu vranjskih predškolaca, na kojem su izveli pokaznu vežbu.

Predškolci u poseti vatrogascima FOTO: G. Mitić/OK Radio
Vatrogasci-spasioci su vranjskim predškolcima davali savete o preventivnim merama sprečavanja požara i pokazali deo opreme koju koriste prilikom svojin intervencija.
 
Nakon toga, pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice su izveli pokaznu vežbu spasavanja unesrećenih.
 
Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije obeležavaju Dan zaštite od požara, 7. novembar, nizom aktivnosti, kroz edukativne skupove i pokazne vežbe širom Republike Srbije kako bi upoznali decu i odrasle sa načinom postupanja u slučaju opasnosti.
 
Ovaj dan se u Republici Srbiji tradicionalno obeležava već 185 godina u cilјu informisanja javnosti o važnosti profesionalne službe zaštite od požara i vatrogasno - spasilačke jedinice koje kao osnovni zajednički cilј imaju zaštitu života lјudi i imovine u Republici Srbiji.
 
Samo tokom ove godine, pripadnici Sektora bili su angažovani na više od 31.000 intervencija, među kojima je bilo oko 28.000 požara, tokom kojih je spaseno 1.233 građana i evakuisano 208 osoba.
 
Pored redovnih aktivnosti, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica posebnu pažnju posvećuju edukaciji najmlađih i realizuju niz aktivnosti, kao što su „Vatrogasac u školi“, „Policajac u zajednici“ i „Osnovi bezbednosti dece“.
 
Podučavanje dece o rizicima od požara, drugih elementarnih nepogoda i katastrofa je od velikog značaja za njihovo razvijanje svesti i bolјe razumevanje okoline u kojoj žive.
 
Dan zaštite od požara ustanovlјen je 7. novembra 1834. godine kada je ministar unutrašnjih poslova Đorđe Protić, ispunjavajući nalog kneza Miloša Obrenovića, sačinio i potpisao „Uredbu o gašenju požara“, koja predstavlјa osnovu za razvoj pravne regulative u oblasti zaštite od požara i formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica.
 

Foto Galerija

Dan zaštite od požara, edukacija predškolaca

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: