Nazad

Danas i sutra opštinska ,,Pažljivkova smotra''

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 09.03.2023 - 10:57

U Vranju se danas i sutra održava ,,Pažljivkova smotra'' na opštinskom nivou, na kojoj učestvuju učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola, kao i predškolaci. U poznavanju saobraćajnih propisa danas se nadmeće po 12 ekipa prvog i drugog razreda, a sutra 9 ekipa predškolaca.

Foto: vranje.org.rs

,,Kao i svake i ove godine obezbeđene su vredne nagrade članovi ekipe koja osvoji prvo mesto dobiće bicikle.

 

Za drugoplasiranu ekipu obezbeđeni su tableti, a za trećeplasiranu društvene igre iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa.

Novina je što će sva deca, i ona koja su u publici kao podrška takmičarima, dobiti svetlo za bicikl, kao poklon od Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja'', istakao je Ivica Ristić, član Saveta.

Nakon opštinske, uslediće regionalna i republička smotra.

 

U ovoj masovnoj manifestaciji republičkog karaktera učestvuje preko 98 lokalnih samouprava, svrstanih po regionima, tako da će se na republičkom nivou takmičiti pobednici regionalnih smotri.

 

Cilj manifestacije je da se unapredi saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, da mališani nauče da se ponašaju na ulici, kao i da se smanji broj dece koja stradaju u saobraćaju.

 

,,Pažljivkovu smotru'' organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Na lokalu, uz Agenciju, organizator je i Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: