Nazad

DANI POVERENIKA: Šabić u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 11.07.2018 - 08:31

U Vranju će 17. i 18. jula biti održana obuka u Skupštini grada koju organizuje i održava Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.

Rodoljub Šabić. Foto: Thinkstock

Cilj obuke je da građani i zaposleni u organima javne vlasti, civilnom sektoru, medijima i različitim organizacijama i institucijama, steknu osnovna, odnosno nadograde postojeća znanja o pravu na pristup informacijama od javnog značaja, pravu na zaštitu podataka o ličnosti  i da se upoznaju sa radom institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podata o ličnosti.

Učesnici će imati priliku da o pravima i obavezama koje proizilaze iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti razgovaraju sa eminentnim stručnjacima u oblasti  slobodnog pristupa informacijama i zaštiti podataka o ličnosti.

Pored toga, učesnici će moći da razgovaraju i sa zaposlenima u Službi Poverenika i na taj način se bliže upoznaju sa institucijom Poverenika , kao i da se kroz praktične primere i najzanimljivije slučajeve u primeni ova dva zakona.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: