Nazad

Danijela Kvas na književnom susretu u Kulturno obrazovnom centru u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 10.04.2024 - 10:44

Danijela Kvas je autorka tri zbirke poezije za decu: Čitanka za recitatore, Recitanka i Eto (recitujmo). Njene pesme su izuzetno popularne u našoj zemlji i regionu, pa ih neretko govore najbolji recitatori. Teme koje obrađuje u svojim pesmama su istovremeno savremene i svevremene; poezija koju piše je istovremeno vaspitna i duhovita.

Foto:Promo
Svoje celokupno stvaralaštvo predstaviće na književnoj večeri koja će biti održana u maloj sali Pozorišta ,,Bora Stanković“ u četvrtak, 11. aprila 2024. godine sa početkom u 19 časova.
 
Danijelu Kvas prepoznajemo i kao profesora srpskog jezika i književnosti koji nam se skoro svakog dana obraćao sa ekrana realizujući nastavu na daljinu za učenike 5. i 6. razreda. Zahvaljujući prirodnosti i jednostavnosti činilo se da su njena predavanja bila bliska različitim generacijama. 
 
Ona je tvorac dve korisne radionice za decu, pa smo rešili da je upoznamo i kao pisca koji knjige približava na lep, neobičan, zanimljiv način.
 
Tako će za učenike, nastavnike, sugrađane realizovati radionice: Prsti i Recitanka. Prva nam približava dečiju književnost sa temom prevencije vršnjačkog nasilja, a druga je vodič kroz tehnike govora koje su uz mnogobrojne savete dragocene u javnom kazivanju stihova. Radionice će biti održane u petak, 12. aprila 2024. godine sa početkom u 10 časova (Prsti) i u 13 časova (Recitanka) u sali Kulturno – obrazovnog centra Vranje.
 
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: