Nazad

Deca iz Bujanovca u okviru Erazmus plus projekta obišla Rumuniju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 21.03.2022 - 10:39

U okviru projekta Motivation III – 21st century students nastavnici, realizatori projekta, i šestoro učenika, u periodu od 15-19. marta boravili su u poseti školi u Tifeštiju, u Rumuniji gde je održana treća LTT mobilnost škola učesnica u projektu.

FOTO: Promo

Pored OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca i domaćina iz Rumunije, mobilnosi su prisustvovali i ostali partneri na projektu, škole iz Španije, Turske i Poljske.

Osim radnog dela programa, domaćini su pripremili bogat program,  organizovali priredbe i izlete kojima su želeli da prikažu domaću kulturu i običaje

Nastavnici učesnici na mobilnosti u međusobnim razgovorima upoređivali su obrazovne sisteme u državama partnerima na projektu i razmenjivali ideje.


Cilj ove mobilnosti bio je još bliže međusobno upoznavanje učenika, učestvovanje u zajedničkim ekološkim radionicama, razmena iskustava i međukulturalna interakcija.

- Naši učenici dali su veliki doprinos  ovim radionicama jer su i sami učestvovali u aktivnostima zasađivanja semena i drveta koje su posebno odabrali i poneli iz Srbije za svoje drugare u Rumuniji.


Svakodnevna interakcija s drugim učenicima i nastavnicima, kao i kultura i običaji domaćeg stanovništva, uticali su na naše vlastito znanje i iskustvo, kao i na shvatanje i poštovanje drugih kultura - stoji u saopštenju OŠ „Branko Radičević” iz Bujanovca.

OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca jedina je osnovna škola u Pčinjskom okrugu koja učestvuje u projektima programa Erazmus plus.

Ovaj projekt je finansiran u sklopu Erasmus plus projekata Europske unije posredovanjem Nacionalne agencije Tempus.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: