Nazad

Dečja likovna kolonija od 15. do 18. maja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 13.05.2024 - 13:15

Dečja likovna kolonija pod nazivom „Kamenčići kaleidoskopa“, ove godine realizovaće se po peti put.

Foto: Promo

Gosti kolonije su učenici iz Trstenika, koji će raditi i stvarati sa polaznicima Likovne radionice Narodnog univerziteta od 15 do 18. maja 2024. godine.

Mladi stvaraoci družiće se i slikati oba dana Dečijeg festivala ,,Vreme radosti” u Gradskom parku.

Teme i tehnike na koloniji su svake godine različite, što zavisi od mentora, ali i samih učesnika.

Dugogodišnji mentor ove likovne kolonije je akademski slikar Vesna Marinković Stanković, koja je istakla da će ove godine polaznici raditi sa uljanim i akrilnim bojama na lesonitu, a tema je ovoga puta slobodna, pa će presudna biti mašta mladih umetnika.

Planirano je da polaznici kolonije sa vršnjacima iz Vranja obiđu kulturno-istorijske znamenitosti grada i budu gosti na otvaranju tradicionalne 27. izložbe polaznika Likovne radionice Narodnog univerziteta.

Dečja likovna kolonija ,,Kamenčići kaleidoskopa ” završava se u subotu, 18. maja, zajedničkim druženjem i podelom učesničkih diploma. Tradicionalna izložba radova sa ovogodišnjeg okupljanja biće upriličena, na jesen, tokom Dečje nedelje.

Dečiju likovnu koloniju realizuje JU Narodni univerzitet pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: