Nazad

Defile VITEZA u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 14.07.2018 - 09:08

Vranjska Banja je domaćin prvog Međunarodnog festivala srednjovekovne kulture „Kesar fest“ koji pod pokroviteljstvom grada Vranja i Turističke organizacije, organizuje Viteška družina „Žuta Sova“.

Sa defilea u Vranju. Foto: OK Radio

Predstavnici Viteškoh družina iz Kraljeva, Stalaća, Beograda, Gračanice i Mađarske prodefilovali su centrom Vranja i Vranjske Banje kako bi pozvali građane da im se pridruže i upoznaju se sa srednjovekovnim kulturnim nasleđem, običajama, odorama, zanatima  i borbama krajeva iz kojih dolaze.

Defile je privukao naročitu pažnju najmlađih Vranjanaca.

Prvi međunarodni festival srednjovekovne kulture „Kesar fest“, održava se u Vranjskoj Banji u periodu od 13. do 15. jula.

U okviru “Kesar festa” biće organizovane borbe i takmičenja u drevnim veštinama poput rvanja, bacanja koplja, streličarstva i bacanja kamena s ramena.

Organizator “Kesar festa” je Viteška družina “Žuta Sova”  iz Vranjske Banje, udruženje za oživljavanje srednjovekovnih zanata i veština po istorijskim izvorima iz perioda od 13. do 15. veka.
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: